Theater de Nieuwe Regentes

Zonta aan Zee zette theater De Nieuwe Regentes in de spotlight! In 2015 organiseerde Zonta aan Zee twee evenementen waarvan de opbrengst ten goede kwam aan het theater.

Vrijwilligers runnen dit sympathieke theater dat in een oud zwembad is gevestigd sinds 2013 en kunnen hierbij hulp gebruiken. De Nieuwe Regentes is een culturele ontmoetingsplek voor de buurt en biedt plek aan initiatieven en projecten van bewoners uit te wijk.

Zonta staat voor ‘empowering women’: gebruik maken en ontwikkelen van je capaciteiten om, in economisch, sociaal en politiek opzicht actief mede vorm te geven aan je eigen leven en dat van de gemeenschap waar je deel van uitmaakt. Dat is wat De Nieuwe Regentes doet (voor vrouwen) in de buurt, en wat ze moeten kunnen blijven doen. Daarom steunde Zonta aan Zee De Nieuwe Regentes.

Gelukkig en gezond blijven, hoe doe je dat? Bram Bakker gaf hierop antwoord op 29 januari.
Tijdens een prikkelende lezing nam hij ons mee in zijn visie op gezondheid waarin seks, bewegen, ontspanning
en voeding centraal staan.

Op 15 en 16 mei zinderde het theater van opera, chanson, flamenco, Servisch lied, jazz en musical. In een intieme en kleinschalige setting nam ons eigen Zonta lid Violetta Lazin ons mee op een muzikale en persoonlijke reis van de anti-Milosovic protesten in Belgrado naar IND-kantoren, klaslokalen van het Fontys conservatorium, rokerige cafés, kamers in ziekenhuizen tot wereldpremières. Economisch vluchteling? Student? Artiest? Psychiatrisch patiënt? Serveerster? Diva? My name is: WOMAN.

de nieuwe regentes